Adakah Jabatan Kehakiman Memenangi Perang Undang-Undang Penguatkuasaan Perjudian Internet yang Tidak Sah?

Banyak di dalam industri permainan dalam talian secara palsu dituduh mempercayai bahawa Undang-Undang Penguatkuasaan Perjudian Internet yang tidak sah pada tahun 2006 semuanya menyalak dan tidak menggigit. Sejak itu, jabatan kehakiman mula mengambil alih industri ini. Semuanya bermula dengan penyitaan eWalletexpress, kemudian penyitaan bank-bank di New York State dan Washington State diikuti dengan penyitaan Citadel Commerce dan GlobalATM. Kini industri permainan dalam talian bimbang jabatan keadilan serius dalam menguatkuasakan undang-undang Perjudian.

Pada bulan November 2010, eWalletexpress menyita dana dan akaun mereka oleh Kerajaan Amerika Syarikat sebagai sebahagian daripada penyiasatan sulit. Mereka mengatakan bahawa pada masa ini mereka telah mulai berunding dengan pemerintah untuk mendapatkan kembali dana mereka. Pada masa ini eWalletXpress masih belum dapat mengakses dana ini atau mengembalikannya kepada pemain kerana wang tersebut masih belum berada dalam simpanan atau kawalan mereka. Ini bermakna banyak pemain dalam talian dan laman web perjudian dalam talian telah mengikat wang mereka selama lebih dari setengah tahun tanpa akhir. Pemain dalam talian sangat marah dengan Jabatan Kehakiman dan eWalletexpress XE88.

Rampasan bank di New York State dan Washington State adalah sedikit cerita yang berbeza. Di Washington State, Dana Poker bernilai $ 8 Juta Dirampas. Sejumlah pemproses pembayaran yang terlibat, termasuk Cek Panah, Wang Selamat, Pemprosesan Etegriti, Penyelesaian Perdagangan Anaya dan Pengurusan Modal Danau Biru. Mereka didapati melanggar Federal Wire Act 1961 kerana perjudian dalam talian dilarang di negara bagian Washington. Ini sangat berbeza dengan penyitaan lain kerana itu bukan hasil langsung dari Undang-Undang Penguatkuasaan Perjudian Internet yang Tidak Sah. Perkara yang sama di New york State, Sistem Sekutu dan Perkhidmatan Akaun mendapati aset mereka disita juga. Pemilik mereka bernasib baik kerana dapat merundingkan penyelesaian kurang dari setengah dana yang dirampas dan kemudian meninggalkan negara ini. Sekali lagi di mana ini meninggalkan pemain dalam talian dan wang mereka. Nasib baik adalah jawapannya.

Seterusnya adalah penyitaan Citadel Commerce dan GlobalATM. Citadel Commerce telah menyita dana mereka pada tahun 2007 oleh Jabatan Kehakiman. Tidak jelas apa sebenarnya yang berlaku dalam kes ini dan sekiranya pemain dalam talian pernah menerima wang mereka kembali. Baru-baru ini, GlobalATM atau ECHECK, pemproses pembayaran dalam talian, kini berada di luar talian dan tidak dapat dihubungi. Ini adalah misteri apa yang berlaku sekiranya Jabatan Kehakiman merampas mereka atau mereka keluar dari perniagaan. Sama ada banyak penjudi dalam talian menerima cek yang melambung dan harus mencari cara lain untuk mendapatkan dana mereka jika mereka dapat memperolehnya sama sekali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *